maandag 17 oktober 2016

Rainbow Train - Accompanied By (1978)

Rainbow Train was een Nederlandse band die in 1975 werd opgericht door Hans Vermeulen na het uiteenvallen van de Sandy Coast. In eerste aanleg was het een gelegenheidsformatie, maar de groep zou ook veel achtergrond- en studiowerk doen.
Een gelegenheidsformatie, bestaande uit Hans en Jan Vermeulen (Sandy Coast), Okkie Huijsdens, Shell Schellekens, en Erik Tag. De groep werd voor kortere of langere tijd aangevuld met Jan Rietman en Hans Hostelle. Op de vocalen zat altijd een trio van zangeressen, waarvan Martha Pendelton de enige constante factor was. Deze werd aangevuld met onder andere Jody Pijper, Suzanne Krijnen, Julya Lo'ko , Anita Meyer, en Dianne Marchal.
Ze begeleidden Lucifer bij de opnames van House For Sale en hun eigen zangeres Anita Meyer in 1976 bij haar nummer 1-hit The Alternative Way.
In 1978 verscheen het album Accompanied By The Rainbow Train. Het is het enige officiële album van deze formatie.“Accompanied by the Rainbow Train” wat een zeer treffende titel is, omdat dat band dan wel maar een album op eigen naam heeft staan, maar fungeert als een band voor vele andere artiesten tijdens hun opnames. Zo maken zowel Margriet Eshuis als Anita Meyer gebruik van de band voor hun solo albums.
De single Heaven On Earth wordt een (bescheiden) hit. In 1979 bereikte de single Another Band net niet de top 30.
Na wisselingen in de bezetting werd de naam in 1979 afgekort tot "Train". Niet lang daarna werd de band ontbonden.

Tracklist

1. Another Band (3:34)
2. Let It Happen, Let It Be (5:27)
3. Good Morning Bad Day (11:04)
4. Heaven on Earth (3:21)
5. Here's to the Business (4:57)
6. Kiss Me Goodnight (4:28)
7. Find Out (4:30)
8. No Name (6:34)

Companies, etc.
Bezetting
Kortere of langere tijd verbonden aan Rainbow Train:
Notes

Released: 1978
Tijdsduur: 43:55
Genre: Nederpop

Label - Poker Records

Geen opmerkingen:

Een reactie posten