zondag, augustus 14

Time Bandits - Can’t Wait For Another World (LP) (1987) - €7,99

Time Bandits is een electro-disco-funk-band van Nederlandse bodem, onder leiding van frontman Alides Hidding
De band was succesvol in eigen land maar ook in Frankrijk, Portugal en de Verenigde Staten
De bezetting van Time Bandits maakte door de jaren heen een sterke wisseling door.
Eind 1986 begint Hidding met het schrijven van nieuwe nummers voor een album.
Aan het begin van 1987 is Hidding's nieuwe materiaal af maar de overige bandleden kunnen zich daar niet mee verenigen. 
Hidding besluit op zoek te gaan naar een nieuwe band. 
Gitarist Hugo de Bruin, die de groep al eerder bijstond, drummer Jean Monsou (ex-Secret Sounds), bassist Michel de Groot en toetsenist Loek Coenraad gaan de samenwerking met Hidding aan. 
In februari 1987 vertrekt de zanger/componist weer naar Amerika om met Dan Hartman voor Time Bandits aan nieuw materiaal te werken. 
In juli 1987 verschijnt daarvan het eerste resultaat, de single "We'll Be Dancing", dat echter blijft hangen in de tipparade. 
In oktober verschijnt het in commercieel opzicht teleurstellende "Wildfire" en ook het album "Can't Wait For Another World" levert eveneens niet de verwachte erkenning op. 
Daarna besluit Alides Hidding achter Time Bandits een punt te zetten en verhuist naar Los Angeles, Verenigde Staten. 
Hij legt zich toe op het schrijven van nummers voor anderen, waaronder Jennifer Rush, Helen Schneider, Trini Lopez en The Nylons in samenwerking met andere componisten als Dan Hartman, Charlie Mitnight en Dwayne Hitchings. 


Side A
A1.  Wildfire - 3:46
A2.  We’ll Be Dancing - 4:02
A3.  Pasadena Dreamworld - 4:16
A4 . True Love - 4:07
A5.  Earthlings - 5:50

Side B
B1.  Every Heartbeat - 4:11
B2.  Can’t Wait For Another World - 4:05
B3.  Sail - 5:17
B4.  Wherever We Go - 4:25
B5.  You’re Not At Home - 2:05


Companies, etc.

Credits

Notes
Release: 1987
Format:  LP
Genre:  Dance pop
Label:  CBS Records
Catalog#  450878 1

Vinyl:  Goed
Cover:  Lichte Gebruikerssporen

Prijs: €7,99

zondag, maart 20

Erik Mesie - Erik Mesie (1986)

Erik Mesie (Eindhoven, 12 maart 1957) is een Nederlands zanger.
Mesie, opgegroeid in Apeldoorn, werd in de jaren 80 bekend als zanger en gezicht van de Nederlandstalige band Toontje Lager
Na zijn periode als voorman van de Nederpopgroep Toontje Lager begint zanger Erik Mesie (Eindhoven, 12 maart 1957) in 1986 een solocarrière. 
Zijn eerste en enige solohit is de single Zonder Jou, een bewerking van het nummer Ohne Dich van de Duitse band Münchener Freiheit.

Zijn grootste succes was Zonder jou, dat op donderdag 27 februari 1986 TROS Paradeplaat was op Radio 3. De plaat werd een grote hit en behaalde de 8e positie in de Nederlandse Top 40 en de 10e positie in de Nationale Hitparade. Het nummer was oorspronkelijk van de Duitse band Münchener Freiheit ("Ohne Dich").

Mesie was van 1994 tot 2015 adviseur muziek bij de Rijnbrinkgroep in Arnhem. Vanaf 1998 is hij daarnaast werkzaam als muziekleraar, op verschillende scholengemeenschappen.

Van 8 tot en met 22 september 2007 toerde Mesie met het Noord Nederlands Orkest (NNO) onder leiding van de Belgische dirigent Dirk Brossé met het cross-overprogramma Symphonic echoes of Pink Floyd, waarin de grote hits van de Engelse popformatie centraal staan. Naast Mesie namen Antonie Kamerling en Bert Heerink de zangpartijen voor hun rekening, bijgestaan door onder meer gitarist Joost Vergoossen.

In het najaar van 2008 zou Mesie het geluid van Toontje Lager wederom ten gehore brengen tijdens de "Ze Zijn Terug tournee", georganiseerd door Live-Events. Hij zou optreden in een programma samen met Herman Erbé (Circus Custers), Splitsing/De Jazzpolitie, Kadanz, Polle Eduard en ook bij 2 avonden Het Goede Doel. De tour werd echter vroegtijdig beëindigd na slechts één optreden. Martijn Bakker van Live-Events werd in oktober 2008 failliet verklaard. PGK Events nam het concept over, maar trok evenals Live-Events de stekker vroegtijdig uit het concept vanwege een tegenvallende kaartverkoop. In 2009 verscheen nog de single Blote Kuiten, deze bereikte wederom de hitparades niet.

Mesie treedt weer op met Toontje Lager, zij het als enig overgebleven lid van de oorspronkelijke bezetting. Daarnaast is hij muziekdocent op het Pallas Athene College in Ede. 


Tracklist

1.  Swingking  (4:12)
2.  Altijd bij Je Zijn  (3:53)
3.  Kom Ik Nog in Jou Dromen Voor?  (4:20)
4.  Miljoenen Andere Sterren  (4:57)
5.  Zonder Jou  (3:58)
6.  1000 Vragen  (2:17)
7.  Maanlicht  (4:46)
8.  De Laatste Ruzie  (3:38)
9.  Als Je Lacht  (3:49)
10.  Ik Tel de Dagen  (3:37)
11.  Oude Kranten  (3:27)
12.  Liefde  (3:32)


Companies, etc.

Credits

Notes
Release: 1986
Genre: Nederpop
totale tijdsduur: 46:26

Label - CNR 

maandag, maart 14

Marc Winter - Marc Winter (1974)

Ad Kraamer (Middelburg, 18 oktober 1945) is een Nederlandse muziekproducent die onder de artiestennaam Marc Winter ook enkele platen uitbracht. In de jaren zestig maakte hij deel uit van Bob Smit & het Duke City Sextet
Bij deze groep bespeelde hij de accordeon, piano en orgel.

Als elfjarige staat hij al op de bühne. Hij volgt een opleiding aan het Brabants conservatorium in Tilburg, waar hij zich het spelen op de piano, elektrisch orgel, mellotron, synthesizer, contrabas, basgitaar en gitaar eigen maakt. 
Kraamer legt zich in zijn eigen Vlijmense studio toe op productiewerk (onder andere voor Mike Vincent), terwijl hij ondertussen ook begeleidingswerk doet voor artiesten als Ria Valk, Sandra & Andres en Ronnie Tober.
Vervolgens treedt hij op als producer van André van Duin, Mike Vincent, The Sunstreams, Tony Bass, Corry van Gorp en vele andere Nederlandstalige artiesten. 

Zijn grootste hit scoorde hij in het midden van de jaren zeventig met De heilsoldaat  (“Hij sjouwde Van Kroeggie Naar Kroeggie”) 1974

Dit nummer bereikte de tweede plaats in de Daverende Dertig en de Veronica Top 40.

Verder heeft hij een LP uitgegeven in 1974 bij platenmaatschappij "De Zilvervloot" met als titel zijn naam "Marc Winter", hierop staat onder andere Floris V, De heilsoldaat en De overwegwachter.


Side A
A1.  Floris - 3:00 
A2.  Waren Alle Mensen Wijs - 3:52 
A3.  Het Kruisbeeld - 3:47 
A4.  Heer, Waar Bent U - 2:04 
A5.  Nico - 3:25 
A6.  De Straten Van De Stad - 3:12 
A7.  De Kermis Staat Weer In De Stad - 3:39 

Side B
B1.  De Man Van Nazareth - 4:43 
B2.  De Heilsoldaat - 2:45 
B3.  Als Er Storm In 't Leven Woedt - 2:56 
B4.  Requiem Van Een Voetbalheld - 2:50 
B5.  De Overwegwachter - 3:42 
B6.  Wanneer De Herfst Komt - 4:12 
B7.  Wees Blij - 2:34 

Companies, etc.


Credits

Notes
Release: 1974
Genre:  Nederlandstalig
Tijdsduur: 47:15

Label - De Zilvervloot 

woensdag, maart 9

Hans Teeuwen & The Painkillers - How It Aches (2010)

Hans Teeuwen speelde de zalen vol met zijn interpretaties van standards uit het American Songbook, een muzikale ode aan Frank Sinatra. En nu is er een album met volledig eigen werk: How It Aches.

Geflankeerd door de top van de Nederlandse jazz lijkt er weinig mis te kunnen gaan. Met Jesse van Ruller (gitaar), Benjamin Herman (sax), Ruben Hein (toetsen), Kasper Kalf (bas) en Joost Kroon (drums) weet Hans Teeuwen zich in een gezelschap dat garant staat voor muzikale kwaliteit. Zo ook op dit album. Bij elk nummer spat de ervaring en de spelvreugde eraf.

Dat laatste zal ook te maken hebben met de vrolijke, ongedwongen sfeer van het album en Teeuwens teksten. Bij nummers als ‘Hardware Store’ en ‘Her Majesty’ valt op dat Teeuwen zijn cabareteske veren nog niet heeft verloren. En vooral bij eerstgenoemde blijkt daarbij dat de muzikanten het naar hun zin hebben gehad bij de opnames.

‘Hardware Store’ is een nummer dat afkomstig is uit de Engelstalige cabaretshows van Teeuwen, maar verwierf in Nederland al faam als ‘Snelkookpan’. Een willekeurige zin uit het nummer: ‘Grapefruit juice, grapefruit juice – anal sex or poetry it’s difficult to choose.’ De absurdistische tekst vraagt om een even absurde muzikale invulling, en dat lukt. Het is een heel vreemd nummer om op cd te beluisteren, maar een glimlach is na afloop lastig te onderdrukken.

De plaat is niet in te delen in een genre. Rock-‘n-roll, pop, jazz, country en blues vinden alle een plek. Exemplarisch is misschien ‘Good At It’, dat begint als een funky James Brown-track, maar na het refrein als poprock klinkt. Deze opmerkelijke stijlbreuk doet echter af aan het sterke begin van het nummer. Het lijkt Hans Teeuwen & The Painkillers allemaal weinig uit te maken, maar die ongedwongenheid blijkt haar nadelen te hebben.

Ander lastig punt is de zang van Teeuwen. Hoewel hij nauwelijks op een valse noot te betrappen is, klinkt zijn stem vaak gekunsteld. Dat komt mede door zijn Nederlandse accent. Hij kan wel zingen, maar is geen echte zanger. Toch heeft hij de bravoure om elk woord met overtuiging te brengen, waardoor hij er op zijn minst mee weg komt. En eigenlijk zijn de twee ballads ‘Weak Spot’ en ‘The Worst Of Me’ (waarop Teeuwen zelf piano speelt) stiekem best mooi.

Hans Teeuwen lijkt nog te zoeken naar de beste invulling van zijn muzikale aspiraties. Door zich te omringen met topmuzikanten is die weg in elk geval geplaveid met kwaliteit. En met zijn eigenheid klinkt elke track authentiek. Zijn eerste echte eigen album is ook echt zijn eigen album. Daarnaast brengt How It Aches muzikale kwaliteit en het plezierige van Teeuwens humor. En dat doet echt geen pijn.


Tracklist

1.  Make You Proud  (4:32)
2.  Give It to Me Straight  (2:35)
3.  Good at It  (3:30)
4.  Whatever You Want Me to Be  (2:19)
5.  Don't Shine That Light  (3:15)
6.  Ain't It Great  (2:03)
7.  Dr. Hemmington Song  (4:17)
8.  Weak Spot  (3:02)
9.  Hardware Store  (4:20)
10.  Letter to My Enemy  (3:15)
11.  The Worst of Me  (3:01)
12.  Get Me Some  (2:51)
13.  Her Majesty  (1:40)


Credits

Notes
Release: 2010
Genre:  Jazz / Rock
Totale tijdsduur:  40:40

Label -  [PIAS]