woensdag 25 maart 2020

Jody’s Private Luxury - Jody’s Private Luxury (1985) - €10,00

Jody Pijper, geboren als Gerrie Pijper (Ter Aar, 17 mei 1952) is een Nederlands achtergrond- en solozangeres.
Nederlands bekendste achtergrondzangeres. Maakt soloplaten onder de namen Jody, Jody Miles en Jody's Private Luxury.

Pijper begon haar muzikale carrière in 1972 in Den Haag. Met Robbie van Leeuwen (van Shocking Blue) nam ze in 1973 haar eerste single op, "Diana in her dreams".

In 1974 speelde ze voor korte tijd bij Jupiter. In de tweede helft van de jaren zeventig was Pijper lid van de studiogroep Rainbow Train, onder leiding van Hans Vermeulen. In dat verband nam ze onder meer muziek op voor Lucifer, Anita Meyer (die ook deel uitmaakte van Rainbow Train) en Peter Hollestelle.

In 1978 vormde Pijper met allerlei studiomuzikanten (onder wie haar zus Lilly Pijper en Peter Hollestelle) The Hachee Band, waaruit Cashmere ontstond.

Begin jaren tachtig nam Pijper deel aan het door Jaap Eggermont begonnen Stars on 45-project. Ze maakten discoversies van bekende hits. Hun single "Stars on 45", een medley met onder meer muziek van The Beatles en Shocking Blue, werd een nummer één-hit in Nederland en de Verenigde Staten.

In 1985, Pijpers tweede soloplaat verschijnt. Het album is genoemd naar een rondom haar gevormde gelegenheidsgroep. Hierop komen haar kwaliteiten als rockzangeres in een Bonnie Raitt-achtige stijl goed naar voren, maar commercieel succes blijft uit.
Er staan veel covers op, waaronder "Private luxury", "Tumblin' dice" en "You've been in love too long". Daarbuiten heeft ze ook uit haar eigen repertoire gevist om deze nog eens op plaat te zetten; "Berlinetta" bracht ze - in een andere versie" in 1982 al als "Jody Myles" uit als single, en "Stop" verscheen al als solosingletje van Jody in 1983 (in dezelfde versie als op deze LP), en was oorspronkelijk een nummer van haar groepje Cashmere.

Wel heeft ze inmiddels grote faam verworven als achtergrondzangeres. Als zodanig is ze op talloze Nederlandse producties te horen. Ook wordt ze veel gevraagd voor spotjes en commercials. Ze krijgt de bijnaam: Koningin van de Koortjes.
Als koortjes-expert begint ze een soort uitzendbureau voor backing vocalisten, Jody's Vocal Agency. Jody Pijper verzorgt dit jaar onder meer de zang op de 12" Crazy For Your Love (Hotsound Records) van het duo Attack (Michiel van der Kuy en Erik van Vliet).


Side A
A1. Berlinetta - 3:37
A2. Unrequired Love - 3:42
A3. How Does She Do It - 2:47
A4. You’ve Been In Love Too Long - 3:04
A5. Private Luxury - 4:54

Side B
B1. State Of Mind - 3:14
B2. Perfect Imperfection - 3:35
B3. You Changed My Heart - 3:27
B4. Stop - 4:05
B5. Tumblin’ Dice - 2:57


Companies, etc.
Credits

Notes
Release: 1985
Genre: Pop
Label: Aztec Records
Catalog# 1A 068-24 0363 1

Vinyl:  Goed
Cover:  Goed

Prijs: €10,00

http://www.ad-vinylrecords.com/product/jodys-private-luxury-jodys-private-luxury-lp/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten