woensdag 12 februari 2020

Margriet Eshuijs Band - Right On Time (1981) - €10,00





















Zaanse zangeres die na het ontbinden van de band Lucifer een solo-carriere begint. Daarnaast geeft ze jarenlang zangles aan het Alkmaars conservatorium.

Onder de naam Margriet Eshuijs Band wordt de plaat "Right On Time" in 1981 uitgebracht, waarbij Margriet bijgestaan wordt door Peter Schön, Lex Bolderdijk, Jan Hollestelle en Ton op 't Hof. De ballad Black Pearl wordt een hit. Deelname aan het Knokke Festival levert haar de Personality Prijs op. Ook de Tros Productieprijs valt haar ten deel.

Het is een pareltje uit de Nederpopgeschiedenis, en toch ook niet echt een onbekende plaat of artiest. De hit "Black Pearl" heeft toch een beetje de status van evergreen, of in elk geval een Nederpopklassieker.

Dat nummer is geschreven door de bandleden Lex Bolderdijk en Peter Schon, en is dus een eigen compositie. Er staat nog enkele 'originals' op dit album, maar veel interessanter vind ik de keuze van de covers. Daarvan moet je de originelen namelijk met en lantaarntje zoeken in de krochten van de popgeschiedenis.

Ze komen voornamelijk van relatief onbekende Amerikaanse songwriters. Zo is Steve Kipner - bekend van ONJ's Physical en heel veel andere hits, en bij mij van zijn eigen solo-album Knock the walls down - verantwoordelijk voor Why Should I Give It To You, terwijl Beautiful Loser afkomstig is van een onbekende Amerikaanse band genaamd Lazy Racer. De originele versie van het rockende titelnummer staat op het album Fearless (1979) van zanger en acteur Tim Curry, en de fraaie afsluiter Keys To The Kingdom is een compositie van David Foster en Bill Champlin. Het staat op Champlin's solo-album Single uit 1978.

Vermeldenswaard vind ik ook nog de eigen compositie Single day, een mooie ballade met een prachtige muzikale begeleiding. Misschien niet altijd even spectaculair voor hedendaagse oortjes, maar ik vind het allemaal kwaliteitspop, vlekkeloos uitgevoerd door een dijk van een band met een dito zangeres.


Side A
A1.  Right On The Money (Right On Time) - 2:50 
A2.  This Time - 4:02 
A3.  Beautiful Loser - 3:15 
A4.  Girl On The Radio - 2:58 
A5.  Black Pearl - 5:30

Side B
B1.  City Life - 4:09 
B2.  Why Should I Give It To You - 4:00 
B3.  Single Day - 5:15 
B4.  Keys To The Kingdom - 5:15


Companies, etc.
Credits

Recorded at Wisseloord Studio, Hilversum, Holland. 

Notes
Release: 1981
Format:  LP
Genre:  Nederpop
Label:  CBS Records
Catalog#  85105

Vinyl:  Goed
Hoes:  Goed

Prijs: €10,00

http://www.ad-vinylrecords.com/product/eshuijs-band-margriet-right-on-time-lp/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten