maandag 11 augustus 2014

Go Back To The Zoo - Benny Blisto (2010)

Go Back To The Zoo is een Nederlandse poprockband. De band werd in Nijmegen opgericht door de twee broers Teun (gitaar) en Cas Hieltjes (zang), en drummer Bram Kniest. Nadat zij naar Amsterdam verhuisden, ontmoetten zij bassist Lars Kroon in een rij voor een concert van de Amerikaanse band The Strokes. De gebroeders Hieltjes speelden voorheen al in de band The Pax, die in 2008 uit elkaar ging.
Hun debuutalbum, genaamd “Benny Blisto”, verscheen op 13 augustus 2010.
“Benny Blisto” is een knaller van een album geworden en iedere track heeft het in zich om als single de hitlijsten te bestormen. Dat is uniek, want zelfs Amerikaanse chart-monsters als Lady Gaga hebben albums uitgebracht waarvan zeker een kwart bestaat uit onnodig materiaal. Go Back To The Zoo springt op “Benny Blisto” echter van kraker naar kraker. En het knapste is dat alle nummers uniek zijn. Zo ligt 'Electric' speels op de grens van de popmuziek, moet huidige single ''I'm The Night (I'll See You Later)" het vooral hebben van een gigantisch hoog meezing-gehalte en kan 'Gotta Wake Up' zowel worden beluisterd door mensen in een huilbui als in een dansbui. Zelfs de twee nummers die het meeste van elkaar weg hebben, 'Hey DJ' en 'Fuck You', verschillen zo van elkaar in tekst dat geen van beiden als rest kan worden beschouwd.
Wanneer je fan bent van een populaire band die meerdere plaatsen in de top veertig bezet, is het altijd flink verdedigen tegenover zeikerige indie rockers. De muziek zou te makkelijk zijn, want het zijn alleen maar simpele singeltjes die gaan over meisjes, uitgaan en liefde. Maar zelfs voor die zuurpruimen heeft Go Back To The Zoo iets in petto. Gevoed door hun kunst- en literatuurliefde, verwijzen de teksten naar onderwerpen uit die werelden en worden er hier en daar zelfs namen genoemd waar docenten op de kunstacademie dagelijks over praten. Maar geen zorgen: de diepgang staat nooit in de weg van waar het op “Benny Blisto” om draait: overheerlijke rockmuziek om op los te gaan.

Tracklist

01.  Electric  (3:08) 
02.  I'm The Night (See You Later)  (3:54) 
03.  Beam Me Up  (2:33) 
04.  Hey DJ  (3:07) 
05.  Gotta Wake Up  (3:53) 
06.  Nicer  (3:01) 
07.  House On Fire  (2:50) 
08.  Fuck You  (2:49) 
09.  Oh No (We Stayed)  (3:07) 
10.  Sweet World  (2:59) 
11.  I Lov It  (3:33) 

Notes
Written-By, Performer [All Songs Written & Performed By]:  Go Back To The Zoo
Genre:  Indie Rock
Tijdsduur:  35:20
Producer, Recorded By, Mixed By:  Holger Schwedt
Mastered By:  Darius van Helfteren
Label:  Universal Music

2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten