zaterdag 4 januari 2020

Kayak - Phantom Of The Night (1978) - €10,00



Phantom Of The Night is het zesde album van de Nederlandse symfonische rockgroep Kayak. De muziekgroep heeft een gedaantewisseling ondergaan. Charles Schouten en Theo de Jong zijn vertrokken en werden deels vervangen door Peter Scherpenzeel, broer van Ton en eerder betrokken bij de lichtshows.
Hij speelde al eerder kort mee op The Last Encore, maar is nu volledig bandlid. Ook voor het eerst, Edward Reekers is de nieuwe zanger. Reekers was een grote fan van Kayak en liep bijna alle concerten af. Hij kende de teksten dus en zijn stemgeluid paste in Kayak. Max Werner verdween op eigen verzoek achter het slagwerk. Als achtergrondzangeressen kwam de "Kayettes" op het podium bestaande uit Irene Linders (vrouw van Ton) en Katherine Lapthorn (vrouw van Peter). Irene schreef ook mee aan de composities.
Het album is opgenomen in de Wisseloord Studio's in Hilversum, waarbij de band steeds last had van kinderziektes (dof geluid en een zoem) van de studio; zij was net opgeleverd. Bovendien werd de mengtafel slachtoffer van een door Ton Scherpenzeel omgestoten flesje bier.
Het zou het eerste complete album worden, dat in die studio is opgenomen. De originele geluidstechnicus had er na verloop van tijd genoeg van; hij liet zich vervangen door John Tilly, vriend van de muziekproducent Dennis MacKay.
De manager van de band Frits Hirschland speelde “een rol” als executive producer. Het werd Kayak’s meest succesvolle album, ondanks dat Ton Scherpenzeel niet tevreden was over de mix.


Side A
A1.  Winning Ways  (3:35) 
A2.  Keep The Change  (3:38) 
A3.  Ruthless Queen  (4:47) 
A4.  Daphne (Laurel Tree)  (5:06) 
A5.  First Signs Of Spring  (3:39)

Side B
B1.  Crime Of Passion  (3:30) 
B2.  The Poet And The One-Man Band  (4:10) 
B3.  No Man’s Land  (4:00) 
B4.  Journey Through Time  (3:24) 
B5.  Phantom Of The Night  (5:03)


Companies, etc.

Credits


Notes
Release: 1 978
Format: LP
Genre:  Symfonische Rock
Label:  Vertigo Records
Catalog#  6413507

Vinyl:  Goed
Hoes:  Goed

Prijs: €10,00

Geen opmerkingen:

Een reactie posten