vrijdag 13 maart 2015

The Cats - Third Life (1983)

The Cats was een popgroep uit Volendam die was samengesteld uit, Cees Veerman, Piet Veerman, Jaap Schilder, Arnold Mühren, Theo Klouweren en Piet Keizer
Ze werden opgericht in april 1964 en traden voor het eerst op op Koninginnedag 30 april 1964. De band die wordt gezien als de grondlegger van de palingsound was vooral populair in Nederland, België en Duitsland en trad wereldwijd op. De band ging drie maal uit elkaar, waaronder in 1985 voor het laatst. The Cats worden ook wel 'Fab Five' genoemd, als knipoog naar The Beatles' bijnaam 'Fab Four' (fabulous foursome).
In 1979 besloten ze het opnieuw voor gezien te houden en sloten ze het hoofdstuk af met de single The end of the show.
In 1982 vroeg een vriend van The Cats, Chris van Tilburg van de dancing La Diligence in Heerlen, om een Engelstalige versie van De postkoets van de Selvera's uit 1957 op te nemen. Hij wilde dit nummer, “La diligence”, als kerst- en nieuwjaarscadeau schenken aan zijn gasten. Nadat het nummer op Hilversum 3 werd gedraaid, kwam de roep om het ook op single uit te brengen. De omstandigheden luidden een nieuwe comeback in met zes nieuwe singles en de elpee met de toepasselijke naam “Third life”. Bij de bandleden was het besef ontstaan dat ze in de afgelopen jaren een wel erg groot deel aan royalty's hadden moeten afstaan aan EMI, door Cees Veerman verwoord als "bestolen". Vanaf de elpee “Third life” brachten ze hun muziek daarom uit via hun eigen productiemaatschappij en lag de distributie in handen van Boni Records. Theo Klouwer ontbrak tijdens de eerste comebacktour, omdat hij op dat moment in echtscheiding lag. Bij de tweede tour in 1985 was hij er wel weer bij. Deze tweede tournee bleek zo zwaar voor de stem van Piet Veerman te zijn geweest, dat hij zijn zangstem er bijna door had verloren.
In 1985 viel de band opnieuw uit elkaar en ging Piet Veerman verder met een solocarrière.

Tracklist

01.  Love Is A Golden Ring   (2:50) 
02.  Rosie   (5:14) 
03.  Samalina   (4:01) 
04.  Sail Away   (3:30) 
05.  Stay In My Life   (3:53) 
06.  Let's Spend The Night   (3:30) 
07.  It Turns Me Inside Out   (3:38) 
08.  Lovers Don't Talk   (3:42) 
09.  Darling Oh Darling   (3:27) 
10.  Second Pair Of Eyes   (3:31) 
11.  By Darkness Surrounded   (3:53) 
12.  We Ain't Free   (4:09) 

Credits
Vocals – Cees Veerman
Vocals, Bass – Arnold Mühren
Vocals, Guitar – Jaap Schilder, Piet Veerman
Drums – Theo Klouwer
Arranged By – Albert Boekholt, Erik Van Der Wurff, Hans Hollestelle
Engineer [Mix-down Engineer] – Jan van Vrijaldenhoven
Engineer [Recording Engineer] – Henk Mühren

Notes
Genre:  Pop
Totale tijdsduur:  45:18
Label:  Boni Records

Geen opmerkingen:

Een reactie posten