zondag 23 augustus 2015

Georgie Davis - The Power Of The Young (1985)

Georgie Davis (artiestennaam van Kees Rietveld, Den Haag, 1969) is een Nederlandse zanger die bekend is geworden door zijn optreden in de allereerste Soundmixshow-finale van Henny Huisman in 1985. Hij deed hierin een imitatie van Stevie Wonder en was met 16 jaar de jongste deelnemer en zat nog op de MAVO. Het was het jaar waarin ook Glenda Peters (de winnares) en Gerard Joling deelnamen. In dat jaar was er nog geen televoting maar was er een vakjury met daarin onder andere Willem Duys.
Na dit televisiedebuut nam hij de single "Blackstar" op dat op de vijfde plaats van zowel de Top 40 als de Nationale Hitparade wist te komen. Ook kwam er een LP met de titel "The Power of the Young" geproduceerd door Hans van Eijk. Hierna heeft hij nog meer singles opgenomen maar die kwamen niet verder dan de tipparade of de onderste regionen van de Nationale Hitparade.
In 1990 deed de zanger opnieuw een poging middels een festival; op het Nationaal Songfestival van dat jaar kwam hij met het door John Ewbank geschreven liedje "Eenmaal" weliswaar door de voorronde, maar in de finale werd hij laatste van tien deelnemers, met één punt minder dan de toen nog onbekende Gordon die negende werd (Gordon brak een jaar later door). Na een studie aan het conservatorium nam hij in 1993 het duet "At your side" op met Glennis Grace die zelf een jaar later de Soundmixshow zou winnen.
Voor André Hazes heeft hij nog een paar nummers geschreven, voor hem zelf bleven de hits echter uit. In 1999 begon hij samen met zijn vader een taxibedrijf in Zoetermeer. Davis is nog wel actief in de muziek, zij het op een lager pitje. In 2005 schreef hij het voor het Nationaal Songfestival het liedje "Baby it’s you" voor zangeres Chastity.
Door een conflict dat hij toen met de zangeres kreeg over de uitvoering, leek het erop dat hij voor een andere uitvoerend artiest zou kiezen, maar uiteindelijk werd de zaak bijgelegd. Zijn liedje kwam met Chastity wel door de voorrondes heen maar eindigde in de finale van het Nationaal Songfestival op een vijfde plaats.
Eind 2009 deed Davis mee aan X Factor, hij kwam daar echter niet door de voorrondes.

Tracklist

01. With You  (4:16)
02. Rulers of the Night  (3:38)
03. Blackstar  (3:27)
04. Be My Lady  (3:57)
05. I Just Called to Say I Love You / Yester-me, Yester-you, Yesterday  (4:18)
06. Take It Out in a Boogie  (3:26)
07. Gold-feathered Bird of Freedom  (3:06)
08. With a Banner  (3:06)
09. The Power of the Young  (3:55)
10. Let It Rip  (3:16)

Notes
Genre:  Pop
Tijdsduur:  36:25
Label:  Corduroy Records

Geen opmerkingen:

Een reactie posten