zondag 23 oktober 2016

Peter Pan Speedrock - We Want Blood! (2010)

Peter Pan Speedrock is een Nederlandse rockband uit Eindhoven die werd opgericht in 1995. De groep bestaat uit Peter van Elderen (zang en gitaar), Bart Nederhand (drums) en Bart Geevers (basgitaar). Het trio speelt een mix van punk, hardrock, rockabilly en metal.
Onder de naam Peter Pan werd de band in 1995 opgericht door voormalig Life On Grey-bandleden Peter van Elderen en Bob Muileboom met de intentie een stevige rockband à la Motörhead te worden. Bij hun zoektocht naar een passende drummer kwam de band uit bij Bart Nederhand. De band besloot als trio te gaan optreden, waarbij gitarist Peter van Elderen tevens de zang voor zijn rekening ging nemen.
Als voorproefje op een nieuw album zette de groep in maart 2010 de sf-achtige animatievideoclip van 'Crank Up the Everything!' op internet. In september 2010 verscheen na meerdere malen uitstellen het album We Want Blood!. Het album kent weer meer snelle songs terwijl de band geïnspireerder klinkt dan op voorganger Pursuit Until Capture. Het album kreeg redelijke tot uitstekende recensies in diverse media.
De botte bijl op de bas, mokerhamers op de drums en snerpende slijpmachine op gitaar. Peter Pan Speedrock heeft op We Want Blood! weinig veranderd aan de metalpunk die het al sinds 1996 maakt.        
Al 14 jaar ronkt het trio uit Eindhoven in haast ongewijzigde vorm verder. Enige onderscheid is dat met vrijwel elke plaat de band beter wordt. De receptuur waarin rockabilly, punk met Motörhead-spirit wordt gemixt, is ook op We Want Blood! de lijn.
Een dik half uur dendert de band door met slechts een rustpauze bij Just Another Day, waar even gas wordt teruggenomen. Dit om bij Crank Up The Everything een tandje extra door te trappen op het gaspedaal.
Het is sterk hoe ook hier weer de livesfeer op cd gepakt is. Het zweet gonst bijna van de boxen af, terwijl de snare er als kogelschoten uitknalt. Dertig minuten lang wordt de luisteraar gebombardeerd, gestenigd en gesneden door de mannen uit Rockcity.
Hard en helder, aan elkaar gehangen van goed uitgevoerde rock ‘n’ roll clichés is We Want Blood! het puurste dat de rock van Nederland momenteel te bieden heeft.
Liederen die vanaf de eerste luisterbeurt luidkeels meegebruld kunnen worden. Dit omdat het allemaal zo bekend klinkt en soms zelfs rechtstreeks genomen lijken uit andere werken.
Zo moet je bij Goin’ Downtown toch en passant aan Paradise City van Guns N' Roses denken. Vooral door een klein stukje tekst, maar muzikaal zou het ook de dubbel up-tempo versie van deze klassieker kunnen zijn.

Tracklist 

1.  We Want Blood!  (2:19)
2.  Goin' Downtown  (1:48)
3.  Sofullashit  (1:37)
4.  One-Woman Man  (2:18)
5.  Just Another Day (4:18)
6.  Crank Up The Everything! (2:32)  
7.  It's About You  (1:20)
8.  Breaking Down  (2:19)
9.  Bakkerburg (2:18)
10.  Gotta Do The Catchin' (While The Catchin' Is Good) (3:58)  
11.  Bad Energy (3:29)
12.  Too Far Gone  (2:25)
13.  Hell Is Where It's At (3:07)

Companies, etc.
Credits
Notes 

Released: 2010  
Genre: Rock 
Style: Garage Rock, Punk 
Tijdsduur: 33:55

Label: Suburban Records 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten