dinsdag 13 december 2016

Massada - Baru (1981)

Massada wordt opgericht. De groep ontleent haar naam aan een berg in Israel. De band bestaat dan uit Johnny en Eppy Manahutu, Zeth Mustamu (percussie), Chris Latul (gitaar) en Usje Sabander (bas). Al snel worden Nino Latuny (gitaar) en Frans Eschauzier (toetsen) aan de groep toegevoegd.
In juni 1981 stapt Latuny uit de groep. Latul neemt met behulp van Eschauzier, Sabander en Noya een solo-album op. Massada gaat een nieuwe koers varen. Het album "Baru" (Maleis voor 'nieuw leven') heeft een funky latin sound. Het is het vierde - en tot op heden laatste - studio-album van de Nederlands-Molukse band Massada.
Het is de eerste plaat waarop geen Maleis wordt gezongen.
Het album verscheen in november 1981 en liet een meer funky geluid horen dan de vertrouwde latin rock. De reden dat Massada besloot om een nieuwe koers te varen was vanwege bezettingswijzigingen in het voorafgaande anderhalf jaar.
Deze stijlbreuk riep gemengde reacties op, ook binnen de band. Percussionist Zeth Mustamu, de latere predikant van de Molukse Evangelische Kerk, en gitarist Nino Latuny besloten uiteindelijk te vertrekken (tegenwoordig spelen zij weer samen in de band Bersama).

Tracklist

1.  Slow Down (5:04)  
2.  Nueva  (4:09)
3. It's So Wonderful (4:20)  
4.  Tomorrow Has It's Own Sorrow (3:28)  
5.  Dance Of Delight (3:40)  
6.  In Your Eyes  (3:41)
7.  Trust In Me (5:35)  
8.  Together We Can Make It (4:14)

Companies, etc.
Credits
Notes

Release: 1981
Genre: Latin Jazz
Style: Fusion, Funk
Tijdsduur: 34:14

Label - Ariola Records

Geen opmerkingen:

Een reactie posten