zondag 16 februari 2020

Golden Earring - To The Hilt (1976) - €10,00





















To the hilt is een muziekalbum van Golden Earring uit januari 1976. Het album is nog somberder dan de voorganger, het album "Switch"

Het album geldt als een van meest ambitieuze en pretentieuze van Golden Earring. De lengte van de zeven tracks (drie van 7 minuten, het slotstuk zelfs ruim 10 minuten) en de vele muzikale wendingen onderstrepen de aspiraties van de band om een complexe elpee af te leveren.
De opnamesessies waren intensief en liepen uit tot diep in de nacht of de vroege ochtend, en gingen gepaard met hevig drugsgebruik.

To the Hilt verscheen in de periode dat Golden Earring druk bezig was haar markt in de Verenigde Staten te consolideren en uit te breiden.
De verwachtingen van To the Hilt waren dan ook hoog gespannen, maar de plaat stelde commericeel flink teleur. Robert Jan Stips die de violen arrangeerde op het slotnummer Violins verliet na dit album de groep en werd vervangen door gitarist Eelco Gelling.

Een uitstekende plaat, die echter niets meer doet dan het nationale succes consolideren. Robert-Jan Stips vertrekt weer, om zich toe te leggen op het produceren van andermans platen. Zijn vervanger is (slide-)gitarist Eelco Gelling, eerder actief in o.a. Cuby and the Blizzards.


Side A
A1.  Why Me? - 7:15
A2.  Facedancer - 4:08
A3.  To The Hilt - 3:06
A4.  Nomad - 7:06

Side B
B1.  Sleepwalkin’ - 5:00
B2.  Latin Lightning - 7:15
B3.  Violins - 10:20


Companies, etc.

Credits

Notes
Release:  1976
Format:  LP
Genre:  Rock
Label:  Polydor Records
Catalog#  2310436

Vinyl:  Goed
Cover:  Goed

Prijs: €10,00

http://www.ad-vinylrecords.com/product/golden-earring-to-the-hilt-lp/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten