zaterdag 1 februari 2020

Sweet D´Buster - Gigs (1979) - €10,00





















Sweet D´Buster werd in 1975 opgericht door saxofonist Bertus Borgers. Borgers had dat jaar een tournee door de Verenigde Staten gemaakt met de Golden Earring.
Na terugkeer in Nederland kreeg hij een platencontract aangeboden naar aanleiding van een demo die hij in 1974 met leden van de Earring en The Paay Sisters had gemaakt.
Voor zijn nieuwe band trok hij Herman Deinum (bas) en Hans Lafaille (drums), beiden uit Cuby and the Blizzards en Robert Jan Stips (toetsen en zang) aan.
Stips had toen al een succesvolle carrière als frontman van Supersister en toetsenist bij de Golden Earring achter de rug.

Aan deze all-star bezetting werd gitarist Paul Smeenk toegevoegd. Ook percussionist Broer Bogaart maakte korte tijd deel uit van de band, maar stapte al snel op om een eigen band op te richten. In 1976 verscheen de debuutelpee “Sweet d'Buster”, wat tevens de naam van de band is geworden. Hoewel de plaatverkoop tegenviel, groeide de band snel uit tot een populaire live-act, mede dankzij de reputatie als supergroep.
In 1978 verscheen de tweede elpee “Friction”, die in tegenstelling tot het debuut, wel goed werd verkocht.
Borgers bouwde ondertussen naamsbekendheid op met zijn betrokkenheid bij de elpees Sphritsz en Cha Cha van Herman Brood. Broods hit Still Believe is een compositie van Borgers en Smeenk die in de originele uitvoering te horen is op Friction.
 Na de succesvolle derde elpee “Gigs”, een live-album opgenomen in Zwolle, Arnhem en Tilburg en gemixed in Los Angeles, verlieten Stips en Lafaille de band.


Side A
A1.  Money Song - 3:24 
A2.  Smash The Mirror - 4:03 
A3.  Manja - 4:40 
A4.  Going Nowhere - 5:47 

Side B
B1.  Still Believe - 4:00 
B2.  No More Cricket - 3:32 
B3.  Bread - 5:20 
B4.  Under City Lights - 3:22


Companies, etc.

Credits

Recorded live in Zwolle (A1, B4), Arnhem (A2, A4, B1, B3), and Tilburg (A3, B2).
Recorded live by the Manor Mobile - U.K.


Notes
Release:  1979
Format:  LP
Genre:  Blues Rock
Label:  Ariola Records
Catalog#  200337

Vinyl:  Goed
Cover:  Goed

Prijs: €10,00

http://www.ad-vinylrecords.com/product/sweet-dbuster-gigs-lp/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten