donderdag 12 maart 2020

The Meteors - Stormy Seas (1982) - €10,00



















The Meteors was een Nederlandse rockband die in hoofdzaak actief was van 1977 tot 1982.
De groep werd in het najaar van 1977 opgericht door Ferdinand Bakker (gitaar), Job Tarenskeen (drums), die beiden in Alquin hadden gespeeld, en zanger en songwriter Hugo Sinzheimer (pseudoniem van Hugo Postma; hij gebruikte de naam van zijn moeder als artiestennaam).
De eerste line up van de band bestond verder uit de Zweed Åke Danielson (keyboards), John Vee (pseudoniem van Jan Voster, basgitaar) en Erik de Zwaan (gitaar). Tarenskeen, Vee en De Zwaan verlieten in 1979 de groep.
De Engelsman Kim Haworth (drums) en Gerrit Veen (bas) namen hun plaats in. Veen werd later vervangen door Freddie Cavalli (pseudoniem van Fred van Kampen) en weer later door Dick Schulte Nordholt.

The Meteors bracht drie langspeelplaten uit. Teenage Heart (Bovema-Negram 1979) werd opgedragen aan Sylvia Kristel.
Hierna volgden Hunger (Harvest 1980), en Stormy Seas (CNR 1982). In 2004 werd Teenage Heart Xtra uitgebracht, een heruitgave van het eerste album uit 1979 aangevuld met live-opnamen. In 2005 volgde een heruitgave van Hunger, eveneens aangevuld met live-opnamen. Behalve in Nederland zijn er album releases in onder meer Duitsland, Frankrijk, Japan, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.
De muziek van The Meteors is verwant aan David Bowie, Bryan Ferry en Brian Eno. Dit is mede het gevolg van de zang van Hugo Sinzheimer en de bemoeienis van de Duitste producer Conny Plank, producer van onder meer Eno, Devo, Ultravox en Eurythmics. The Meteors speelde niet alleen veel in Nederland, maar ook België, Duitsland en Engeland. Er werd in het totaal ruim 400 keer opgetreden.

The Meteors was succesvol in het Nederlandse clubcircuit en hoorde tot een generatie rockbands die niet tot de punk maar meer tot de Nederlandse versie van de new-wave.
Tot deze generatie behoorden onder meer ook Herman Brood & His Wild Romance, Phoney and the Hardcore, Vitesse, White Honey, Urban Heroes, The Spiderz, The Tapes, The Nits en Gruppo Sportivo.

De derde plaat "Stormy Seas" biedt dezelfde kwaliteit als de voorganger, maar opnieuw blijft brede erkenning uit. Om die reden valt de band eind 1982 dan ook uit elkaar. Schulte-Nordholt en Haworth gaan verder in respectievelijk Gruppo Sportivo en Time Bandits, waarin Åke Danielson reeds speelt na een kortstondig verblijf in Danny Lademacher's Innersleeve.
Ook de andere Meteors komen goed terecht. Jan Voster wordt fotograaf, Job Tarenskeen architect en Hugo Sinzheimer wordt - na het afronden van een studie kunstgeschiedenis - PR-manager van de Rotterdamse concertzaal De Doelen.


Side A
A1.  Stormy Seas - 4:45 
A2.  Pilot - 3:00 
A3.  Rockets - 3:37 
A4.  Baroness - 3:10 
A5.  Calypso – Link Part 1 - 0:30 
A6.  Cha No Yu - 5:10

Side B
B1.  Satisfaction - 3:40 
B2.  Shoot Or Be Shot - 4:19 
B3.  Calypso – Link Part 2 - 0:30 
B4.  Waste Of Soul - 4:13 
B5.  Lions - 4:00 
B6.  Stormy Seas (Reprise) - 1:35


Companies, etc.

Credits

Album recorded At Conny's Studio, Neunkirchen, Germany and the Bandstand Studio, Hilversum, Holland.

Notes
Release:  1982
Format: LP
Genre:  Synth-pop
Label: CNR Records
Catalog#  655144

Vinyl:  Goed
Hoes:  Goed

Prijs: €10,00

http://www.ad-vinylrecords.com/product/meteors-the-stormy-seas-lp/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten