zondag 26 april 2020

Boudewijn De Groot - Van Een Afstand (1980) - €10,00


















Van een afstand is het zevende album van Boudewijn de Groot en het eerste (studio)album in vijf jaar. Op dit album staat onder meer de single Een tip van de sluier, de titelsong van een film van Frans Bromet.

De Groot werkte met diverse studiomuzikanten samen, onder meer met de toen nog vrijwel onbekende Henny Vrienten, met wie hij door Vlaanderen had getoerd. Vrienten leerde via Boudewijn Ernst Jansz kennen (die ook in de begeleidingsband van Boudewijn speelde), waarmee de basis werd gelegd voor het latere succes van Ernst en Henny in Doe Maar.

De teksten van het album waren van diverse tekstschrijvers, onder wie René Daalder, Ruud Engelander, Herman Pieter de Boer en Lennaert Nijgh. De tekst van Kindertijd was ontleend aan een regel van Vladimir Nabokov, Oh mijn kindertijd, kijk niet naar mij met zulke bange ogen.
De titel van het album werd door Boudewijn de Groot als volgt verklaard: "Ieder lied bleek te maken te hebben met afstand, van de afstandelijkheid en onbereikbaarheid van het meisje in 'Een tip van de sluier', via de afstand van het verleden in 'Kindertijd' tot het gebrek aan contact in 'Geen carnaval'."[1]
Op het album waren Boudewijns zoons Marcel en Jimmy te horen (toen nog jonge kinderen), terwijl dochter Caya op de hoesfoto te zien was.

Het album leverde geen hitsingles op, hoewel verschillende nummers jarenlang populair zouden blijven tijdens De Groots theatershows (onder meer Een tip van de sluier, Kindertijd en Telkens weer). De Groot ontving een Edison voor dit album. Het werd in 1984 beloond met een gouden plaat.


Side A
A1.  Een Tip Van De Sluier - 4:53 
A2.  Zonder Jou - 3:32 
A3.  Als Het Bericht Slecht Is, Dood Je De Boodschapper - 4:50 
A4.  Zolang Ik Niet Beweeg - 2:40 
A5.  Captain’s Table - 3:10 
A6.  Kindertijd - 2:35

Side B
B1.  Hoogtevrees - 4:03 
B2.  De Zwemmer - 3:40 
B3.  Telkens Weer - 5:26 
B4.  Vertrek - 4:17 
B5.  Geen Carnaval - 3:33


Companies, etc.

Credits

Notes
Release: 1980
Format: LP
Genre: Nederlandstalig
Label: Philips Records
Catalog# 6423301

Prijs: €10,00

Vinyl:  Goed
Hoes:  Goed

http://www.ad-vinylrecords.com/product/groot-boudewijn-de-van-een-afstand-lp/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten