zondag 20 september 2020

Earth & Fire - Andromeda Girl (1981) - €10,00


 Met dit album sloeg Earth & Fire een totale andere richting in.  Hier zijn wel weer een aantal singles op te vinden zoals Love Is An Ocean en Tell Me Why en Dream. Maar die werden niet zulke grote hits, jammer!
De titelsong is meer verrassend dan echt heel erg goed, maar het is zeker de blikvanger van dit album. 
In feite is "Andromeda girl" (het nummer) een uit zijn krachten gegroeide popsong, opgerekt tot epische lengte.
Het titelnummer is het enige echt opwindende nummer aan deze plaat. Het is uitgerekt tot bijna 12 minuten en doet daardoor denken aan de epische prognummers die E&F in de jaren zeventig afleverde. Zo'n nummer is het echter niet. Het komt helaas zelfs niet in de buurt van de enige 'epic' (People come, people go) op het voorafgaande album Reality fills fantasy.
Daaromheen 'losse' nummers die vallen onder de categorie 'het gaat' tot 'wel aardig'. De nummers blijven niet hangen. De single "Dream" is beduidend aardiger dan de opvolgers "Love is an ocean" en "Tell me why".
Ik zal wel eens gezegd hebben dat Earth & fire inmiddels uitgeblust klonk. Ik weet niet of Andromeda girl nu valt onder uitgeblust. Het is meer enigszins tandeloos en het album leidt aan een gebrek aan creatieve ideëen. Tandeloos, alle scherpe randjes die symfonische rock als eigenschap kenmerken zijn volledig afgevlakt en de popmuziek, die met Weekend zijn intrede heeft gedaan, is alom aanwezig.
Jerney Kaagman zingt nog wel goed maar ze brengt je niet meer in vervoering. En dat ligt dan toch echt aan het repertoire.


Side A
A1. Dream - 3:12   
A2. Singer In The Rain - 3:12   
A3. Andromeda Girl - 12:04   
A4. What More Could You Desire - 3:05  

Side B
B1. Tell Me Why - 3:11   
B2. Love Is An Ocean - 4:00   
B3. You - 4:35   
B4. From Shore To Shore - 3:24   
B5. Just One Chance - 4:20 


Companies, etc.

Credits

Notes
Release: 1981
Format:  LP
Genre:  Progressieve Pop
Label:  Vertigo Records
Catalog#  6399271
Prijs:  €10,00

Vinyl:  VG+
Hoes:  VG+


Geen opmerkingen:

Een reactie posten