zondag 11 oktober 2020

Maggie MacNeal - Maggie MacNeal (1976) - €10,00



Maggie MacNeal, geboren als Sjoukje Lucie van ’t Spijker (Tilburg, 5 mei 1950), later Sjoukje Smit, is een Nederlands zangeres.
In de zomer van 1971 wordt Van 't Spijker aan zanger Willem Duyn gekoppeld en zo wordt het duo Mouth & MacNeal gelanceerd.
Eind 1974 gaat het duo na onenigheid uit elkaar. Mouth gaat door met Little Eve (Ingrid Kup) en scoort nog twee hits; MacNeal gaat door met andere projecten.
In 1975 begint MacNeal, samen met haar man Frans Smit, een band: de Maggie MacNeal Band. Na de single Nothing else to do wordt When you're gone uitgebracht en het nummer bereikt de derde plaats in de Top 40 en de vierde plaats in de Nationale Hitparade
De bijbehorende titelloze debuutplaat wordt met goud bekroond. In 1976 bereikt de single Terug naar de kust, van de Boekenweek-lp Zing je moerstaal waarin Nederlandse artiesten op eigen melodieën een Nederlands gedicht voordragen, ook de top 10.
De nummers die van dit album ook op single uitkwamen waren: "Love Was In Your Eyes", Make The Man Love Me" en "Blackbird" een  nummer van The Beatles. 


Side A
A1.  Love Was In Your Eyes   
A2.  The Letter   
A3.  Dr. Brian   
A4.  Life Is Going On   
A5.  When You’re Gone

Side B  
B1.  Make The Man Love Me   
B2.  Blackbird   
B3.  From The Inside   
B4.  I Always Gave You Everything


Companies, etc.

Credits

Notes
Release:  1976
Format:  LP
Genre:  Nederpop
Label:  Warner Bros. Records
Catalog#  56290 
Prijs : €10,00

Vinyl:  Goed
Hoes:  Lichte Gebruikerssporen
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten