zaterdag 25 november 2023

Sylvia Millecam - Zoek Je Herrie? (1992) - mini album


Ze werd bekend met haar optredens in het consumentenprogramma Ook dat nog! en het Teleac-programma Knoop in je Zakdoek, gericht op verstandelijk gehandicapten. 
Twee keer werd ze gekozen tot populairste televisiepersoonlijkheid.
Ze begon haar carrière in het theater, waar ze onder andere speelde voor Toneelgroep Amsterdam, Globe en het Publiekstheater. 
Vervolgens werd ze voor televisie ontdekt door Aart Staartjes, die haar in 1985 een rol gaf in de serie Geef je ouders maar weer de schuld. 
Ook speelde ze in de film Hector van Urbanus. Behalve Ook dat nog! en Knoop in je zakdoek, was Sylvia Millecam een van de presentatoren van deel 13 van Kinderen voor kinderen (waarin ze zelf het liedje de De tafel van dertien meezong), acteerde ze in de Sylvia Millecam Show en in Miss Millecam, beiden te zien op RTL 4. 
Ze zat in het panel van Binnenlandse zaken, zowel de radio- als de televisievariant, maakte 2 CD's en was te zien in 14 toneelstukken en drie films.

In 1992 bracht Millecam een Nederlandstalig minialbum uit, getiteld Zoek je herrie?. Hierop stonden vijf nummers, waaronder de single Brand, een bewerking van Fire van Pointer Sisters
Met deze single bereikte Millecam de top 20 van zowel de Nederlandse Top 40 als de Nationale Hitparade
In 1997 volgde het album Lekker puh, met eveneens Nederlandstalige covers van internationale hits.


Tracklist

1.  Brand  (3:41)
2.  Vrijen in het Donker  (3:34)
3.  Meid Alleen  (4:53)
4.  Ze Zeggen  (2:40)
5.  Houseparty  (3:10)


Companies, etc.

Credits

Notes
Uitgebracht:  1992
Recorded at:  East Side Holland Studio Heerde
Genre:  Nederlandstalig, Pop
Duur:  17:58

Label -  East Side Records

Geen opmerkingen:

Een reactie posten