zondag 25 december 2011

(69) Sylvia Millecam - Zoek Je Herrie? (1992)


Sylvia Maria Millecam (Den Haag, 23 februari 1956 – Nijmegen, 20 augustus 2001) was een Nederlands comédienne, actrice, zangeres en presentatrice.
Ze werd bekend met haar optredens in het consumentenprogramma Ook dat nog! en het Teleac-programma Knoop in je Zakdoek, gericht op verstandelijk gehandicapten. Twee keer werd ze gekozen tot populairste televisiepersoonlijkheid.
Ze begon haar carrière in het theater, waar ze onder andere speelde voor Toneelgroep Amsterdam, Globe en het Publiekstheater. Vervolgens werd ze voor televisie ontdekt door Aart Staartjes, die haar in 1985 een rol gaf in de serie Geef je ouders maar weer de schuld. Ook speelde ze in de film Hector van Urbanus. Behalve Ook dat nog! en Knoop in je zakdoek, was Sylvia Millecam een van de presentatoren van deel 13 van Kinderen voor kinderen (waarin ze zelf het liedje de De tafel van dertien meezong), acteerde ze in de Sylvia Millecam Show en in Miss Millecam, beiden te zien op RTL 4. Ze zat in het panel van Binnenlandse zaken, zowel de radio- als de televisievariant, maakte 2 CD's en was te zien in 14 toneelstukken en drie films.

Track List

1. Brand (3:41)
2. Vrijen in het Donker (3:34)
3. Meid Alleen (4:53)
4. Ze Zeggen (2:40)
5. Houseparty (3:10)

Artist:  Sylvia Millecam
Titel:  Zoek Je Herrie?
Uitgebracht:  1992
Recorded at:  East Side Holland Studio Heerde
Label:  East Side
Genre:  Nederlandstalig, Pop
Duur:  17:58
Producer:  Theo Lens
Engineer:  Leon Huipers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten