woensdag 13 september 2017

Margriet Markerink - Tomorrow (1979)

Margriet Markerink, Geb. Enschede, 1957. Zangeres en tekstschrijfster. Eén single met begeleidingsgroep als The Mark Band.

In 1974 werd ze ontdekt door wijlen Job Zomer, directeur van platenmaatschappij Munich Records. Dat gebeurde tijdens een HAVO-werkweek in Amsterdam, een stad waar toen nog niemand je zakken rolde. Op advies van Job nam ze zangles bij zangpedagoge Elly de Jong in Utrecht, waar ze toch al naartoe zou om Engels te gaan studeren. Na twee jaar 'toonladderen' achtte Elly haar rijp om aan een talentenjacht deel te nemen. Het werden er meteen twee en zo kon het gebeuren dat ik in één week tweemaal op de radio te horen was. Platenmaatschappij Phonogram contracteerde haar en ineens was ik platenartieste!

Margriet bracht drie singles uit: Crazy life (door haar uit het Frans in het Engels vertaald), Take a look at me (idem) en Kite, dat geheel van haar eigen hand was.
In 1979 kwam de landelijke doorbraak, met de langspeel-plaat "Tomorrow". Daarop tien zelf geschreven liedjes. Als blijk van waardering kreeg ze van de Stichting Conamus – nu Stichting Buma Cultuur – de Zilveren Harp en buiten-sporig veel media-aandacht.
Met name Frits Spits was zo weg van de single "So Sad" dat hij haar de hele Markerwaard beloofde.
Na het succes van "Tomorrow" werd ze in 1980 door de Stichting Conamus uitgezonden naar het Internationale Sopot Festival te Polen.
Ze viel niet in de prijzen, maar het was een onvergetelijke ervaring, omdat er precies op dat moment wereldgeschiedenis werd gemaakt.
Na "Tomorrow" volgde Meet the Mark Band. Voor haar band uit Giesbeek gaf ze haar artiestennaam op en mat ze een nieuwe 'look' aan. Niet zo slim, want anderhalf jaar later was de band ter ziele. Hoogtepunt uit die periode: een TV-Special in Polen, gekoppeld aan een tournee langs de vele openluchttheaters die het toenmalige Oostblokland rijk was. De single "Total Loss" en de daaropvolgende elpee 'Free' luidde een periode van 'muzikaal zoeken' in. Noch Meet The Mark Band, noch Free hebben echter het succes van haar debuutelpee "Tomorrow" ooit kunnen evenaren.

Tracklist

1. So Sad You Were (4:11)
2. Reach Out Your Hand (3:50)
3. Horizon (3:22)
4. Tomorrow Morning (3:34)
5. Flipside Composers (3:26)
6. Memories of France (4:04)
7. Just a Little Time (3:19)
8. Help Me (4:09)
9. La da da Song (2:52)
10. Tomorrow (4:17)

Credits
Notes
Released: 1979
Genre: Pop
totale tijdsduur: 37:04

Label - Philips Records 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten