maandag 11 mei 2020

Toontje Lager - Stiekem Dansen (1983) - €10,00


Toontje Lager werd in 1978 onder de naam Maandverband opgericht door Bert Vermaas, Frits Raijmakers en Bert Hermelink. Het eerste optreden was in café Troost in Wageningen; het repertoire bestond uit tien Nederlandstalige punk- en rocknummers en er werd twee keer gespeeld om de avond te vullen. De naam gaf de korte duur van de band aan en diende om te shockeren. De formule sloeg aan en zette de toon voor vele veranderingen in de bezetting van de band. In 1979 werd de naam gewijzigd in Toontje Lager. Nadat Vermaas de band verlaten had, trad Erik Mesie als nieuwe zanger toe

In februari 1983 verschijnt de single "Zoveel te Doen". Het instrumentale deel hiervan wordt nog jarenlang gebruikt als tune van het tv-programma over auto's De Heilige Koe. Het nummer komt zowel in de hitparade als op de nieuwe LP "Stiekem Dansen" terecht, die goud wordt.
Ook het op single uitgebrachte Stiekem Gedanst wordt een grote hit. Op 21 april ontvangt Toontje Lager van de stichting Conamus de Zilveren Harp, een aanmoedigingsprijs. In het najaar wordt Vroeg Of Laat op single uitgebracht.
De druk op de groep is zo hoog, dat Gerard de Braconier en Huub van Melick besluiten ermee te stoppen. Hun opvolgers zijn gitarist Rob Winter em basgitarist Leon Giessen.

 Het hoesontwerp is een productie van foto- en filmstudio Lukkien te Veenendaal. Op de voorkant van de hoes staat een geënsceneerde kleurenfoto van een vrouw die alleen lijkt te dansen in een verlichte woonkamer. De bandleden bespieden haar vanuit het donker buiten door het raam. De foto is gemaakt door fotograaf Dolf Olislagers. De hoes speelt hiermee in op de titel van het album en de hitsingle Stiekem gedanst.


Side A
A1. Stiekem Gedanst - 3:34 
A2. Morgen Misschien - 3:50 
A3. Kiezen Op Elkaar - 3:52 
A4. De Deur Staat Altijd Op ‘N Kier - 2:49 
A5. Zo Is Dat - 3:47 

Side B
B1. Vorige Week - 2:44 
B2. Zoveel Te Doen - 4:38 
B3. Vroeg Of Laat - 4:40 
B4. Het Nut Van Volle Maan - 3:10 
B5. Amigo - 3:41


Companies, etc.
Credits

Notes
Release: 1983
Format: LP
Genre: Nederpop
Label: SKY Records
Catalog# SKY 24001 SL

Vinyl:  Goed
Hoes:  Goed

Prijs: €10,00

http://www.ad-vinylrecords.com/product/toontje-lager-stiekem-dansen-lp/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten